Följ Goodyear Dunlop Sverige

Dåliga bilförare orsakar trafikolyckor

Pressmeddelande   •   Aug 27, 2013 08:00 CEST

Bristande förarkompetens är den vanligaste orsaken bakom trafikolyckor, anser majoriteten av svenskarna. Hela 94 procent svarar nämligen att det är felbeslut bakom ratten som leder till krockar och kollisioner, enligt Goodyears nyligen lanserade Däckbarometer. Även dåliga däck, både gamla och nya, samt ratt- eller drogfylla rankas högt som riskfaktorer på vägarna. Däremot tror inte ens en tredjedel av svenskarna att fortkörning orsakar olyckor.

I hela Norden anses bristande kompetens hos bilföraren vara den främsta orsaken till trafikolyckor. Men svenskarna är något hårdare i sin bedömning än övriga nordbor. Bland de svenska deltagarna i Goodyears Däckbarometer svarar så många som 94 procent att trafikolyckor sker på grund av att bilföraren inte är tillräckligt skicklig. I exempelvis Danmark är motsvarande siffra 80 procent. Även slitna däck eller nya budgetdäck anses leda till olyckor. Närmare nio av tio av de tillfrågade svenskarna identifierar dåliga däck som en orsak till trafikolyckor.

Att köra fortare än tillåtet bedöms däremot inte vara så farligt. Bland svenskarna är det bara 29 procent som svarar att fortkörning orsakar trafikolyckor. I Danmark är motsvarande siffra 35 procent, medan det i Norge och Finland endast är 12 respektive 15 procent som anser att fortkörning leder till olyckor.

- I många fall har det direkt avgörande betydelse hur föraren väljer att agera bakom ratten. Däremot kan inte ens den mest kompetenta bilförare i världen alltid kompensera för omständigheter såsom rådande väder, dåliga däck eller oförutsägbara medtrafikanter. För att köra säkert är det därför viktigt att se till att man har en fullt fungerande bil med bra däck, samt förstås att man håller hastigheten och är alert bakom ratten, säger Mats Sävström, Landschef Goodyear Dunlop Sverige.

Fakta om sambandet mellan däckkvalitet och trafikolyckor:
Våta vägar kan innebära en ökad risk. Vid närmare en fjärdedel (23 procent) av alla trafikolyckor med dödlig utgång 2012 rådde väta eller blött väglag, enligt statistik från Vägverket.

Slitna däck kan ge sämre grepp på våta vägar. Vid motorvägsavfart och små vattenmängder kan rejält slitna men fortfarande lagliga däck nästan helt tappa kontakten med vägen.

Hastigheten har avgörande betydelse. Ju högre hastighet, desto mer avgörande är det hur slitna däcken är. Nya däck håller fortfarande en cirka 47-procentig vägkontakt vid så hög hastighet som 125 km i timmen och med tre millimeters vattendjup på vägen. Slitna däck är under samma omständigheter nere på endast sex procents vägkontakt.

Bromssträckan påverkas av däckens kvalitet. Skillnaden i bromssträcka för en bil som kör med A-graderade kvalitetsdäck jämfört med F-graderade däck i EUs nya däckmärkning kan vara så mycket som 18 meter, om man kör i 80 km i timmen på vått underlag.

De främsta olycksorsakerna på vägarna

Sverige

Norge

  Danmark

  Finland

1. Bristande förarkompetens

94 %

87 %

80 %

88 %

2. Ratt- eller drogfylla

85 %

68 %

67 %

80 %

3. Gamla och utslitna däck

68 %

53 %

54 %

64 %

4. Dåliga vägar

47 %

47 %

21 %

53 %

5. Dåliga bilar

40 %

30 %

38 %

58 %

6. Fortkörning

29 %

12 %

35 %

15 %

7. Nya däck av dålig kvalitet

20 %

11 %

14 %

13 %

*Goodyear Dunlop Nordic’s Brand Tracking Consumer Survey

Om Goodyears Däckbarometer 2013: Goodyears Däckbarometer 2013 är baserad på totalt tre enskilda undersökningar utförda av 
GFK Custom Research och Ipsos mellan 2012 och februari 2013. Dessa undersökningar är: 
Goodyear Dunlop Nordic’s Brand Tracking Consumer Survey, Goodyear Dunlop Nordic’s Customer Satisfaction Studysamt Goodyear Young Drivers Road Safety Survey.


* Goodyear Dunlop Nordic’s Brand Tracking Consumer Survey: Utförd av GFK Custom Research med 4 200 konsumenter/förare i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen under december 2012


 

 

Om Goodyear
Goodyear är ett av världens största däckföretag. Företaget har cirka 69 000 anställda och tillverkning på mer än 52 anläggningar i 22 länder över hela världen. På dess två innovationscenter i Akron, Ohio, och Colmar-Berg, Luxemburg, utvecklas framtidens produkter som sätter branschstandarden för prestanda. Goodyear grundades 1898 och företagets innovationer har satt nya standarder för bilindustrin i mer än 100 år. För mer information: http://www.goodyear.se


 

.

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera