Följ Goodyear Dunlop Sverige

Dunlop Europa presenterar nya RoadSmart III - med revolutionerande ny teknologi

Pressmeddelande   •   Mar 18, 2016 07:00 CET

  • Prestanda som håller längre: Framdäcket håller 82% längre än genomsnittet för de testade konkurrenterna*
  • Bäst inom kategorin på väghållning och grepp på torra vägar**
  • Nästa generations gummiblandning med nanoteknologi
  • Standardspecifikation för GT- till mellanviktsmotorcyklar och särskild SP-version för lätta roadster- och sportmotorcyklar

Dunlop Motorcycle Europa (www.dunlopmotorcycle.eu) har presenterat sitt nya Sport Touring-däck – RoadSmart III.

Det nya däcket har utvecklats för krävande förare med målsättningen att vara bäst i klassen på väghållning, grepp och samtidigt uppnå de högsta nivåerna av hållbarhet inom segmentet. Som ett resultat av den intensiva utvecklingen vid Dunlops Europeiska Utvecklingscenter i Frankrike för Moto har RoadSmart III (enligt ett oberoende test) bevisats hålla otroliga 82%* längre (framdäcket) än genomsnittet av huvudkonkurrenterna.

Denna prestanda har uppnåtts utan kompromisser på greppet. Testerna visar att RoadSmart III har väghållning och grepp på torra vägar som är 10%** bättre än genomsnittet av fyra konkurrenter, samtidigt som det också erbjuder höga nivåer av grepp, tillförlitlighet och återkoppling i vått väglag.

De imponerande testresultaten beror på fyra viktiga innovationer i det revolutionerande RoadSmart III-däcket.

Innovativt nytt slitbanemönster
Slitbanemönstret har en ny design med förbättrade kantvinklar. De har noga beräknats för att optimera styvheten i slitbanan och därmed säkerställa ett jämnt slitage så att egenskaperna kan behållas under däckets hela livslängd.

Unik Interconnecting Groove Tread (iGT)
Denna design säkerställer snabb och effektiv vattendränering för att bibehålla grepp och väghållning – till och med när däcket är slitet. Designen tränger undan mer vatten än föregångaren, särskilt i högre hastigheter.

Nästa generations gummiblandning med nanoteknologi
Oerhört mycket forskningstid har lagts ned på att förfina blandningen för RoadSmart III. Totalt testades 53 varianter för att hitta rätt kombination mellan blandningen i skuldran respektive mittlinjen.

Denna avancerade Multitread-blandning är särskilt slitagetålig och har en unik blandning med tre polymerer och en silikablandning med bra dränering. Det innebär flera fördelar. För det första ger det längre körsträcka, men även ett avsevärt bättre våtgrepp. Blandningen innebär också ökad flexibilitet vid låga temperaturer, vilket ger föraren ökad tillförlitlighet. Det här är särskilt viktigt inom Sport Touring-sektorn där däcket måste kunna användas i alla väder och återkoppling är nödvändig.

Mittblandningen i MultiTread-designen innehåller en längre högmolekylär polymer som förbättrar gummits bindningsstyrka.

Ny rayonstomme och frontprofil
Däcket har en helt ny utformning med rayonstomme och frontprofil vilket ger en mer exakt styrning och kräver avsevärt mindre styrkraft från förarens sida. Det har också fördelen av att vara styvare, vilket leder till ett jämnt däckslitage över hela däcket. Denna teknologi är en bidragande faktor till den avsevärt längre körsträckan. Dessutom förkortar stomkonstruktionen uppvärmningstiden. Det har bevisats att detta minskar variationen i styrkraft från föraren i växlingar mellan kalla och varma förhållanden.

RoadSmart III-sortimentet omfattar 18 däckspecifikationer och 16 storlekar. Den nya serien ger möjlighet att välja konstruktionstyp i två av de viktigaste bakdäcksstorlekarna – 180/55ZR17 och 190/55ZR17. Förarna kommer att kunna välja antingen det vanliga RoadSmart III-bakdäcket till tunga GT- och mellanviktsmotorcyklar eller en särskild SP-version (Sport), som har anpassats för den specifika karaktären hos lättare nakna cyklar och sportmotorcyklar.

Andy Marfleet, marknadschef på Dunlop Europe Moto, förklarar hur viktiga dessa teknologier är inom Sport Touring-sektorn: ”Marknaden för Sport Touring-däck är krävande. Förarna vill ha ett däck som är tillförlitligt och har bra grepp – men det viktigaste är att det har hög prestanda under hela livstiden. Ett oberoende test har visat att RoadSmart III har bästa grepp och väghållning i klassen på våta vägar, samtidigt som det erbjuder ett enormt steg framåt när det gäller maximal körsträcka”.

F/R Storlek, belastning och hastighet Version
F 110/80R18 58V TL
F 110/80R19 59V TL
F 120/70ZR17 (58W) TL
F 120/70ZR18 (59W) TL
F 120/70ZR19 (60W) TL
F 130/70ZR17 (62W) TL
R 140/70R18 67V TL
R 150/70R17 69V TL
R 150/70ZR17 (69W) TL
R 160/60ZR17 (69W) TL
R 160/70ZR17 (73W) TL
R 170/60ZR17 (72W) TL
R 170/60ZR18 (73W) TL
R 180/55ZR17 (73W) TL
R 180/55ZR17 (73W) TL SP ”SP"
R 190/50ZR17 (73W) TL
R 190/55ZR17 (75W) TL
R 190/55ZR17 (75W) TL SP "SP"

Läs mer om Dunlop Europe på

www.dunlop.eu eller följ oss på Twitter @DunlopMoto
* Beräknat mot den tyska lagens gräns om minsta mönsterdjup på 1,6 mm. Jämfört med genomsnittliga prestanda för tre ledande konkurrerande produkter inom Sport Touring Radial-segmentet (Michelin Pilot Road 4, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Angel GT). Testat av Motorrad Test Center i november 2015 på uppdrag av Goodyear Dunlop. Däckstorlek Fram 120/70ZR17 och bak 180/55ZR17 Testmotorcykel: Yamaha FJR 1300A. Vägtesterna genomfördes på vägar med olika vägbeläggning kring Almería i Spanien
** Jämfört med genomsnittliga prestanda för fyra ledande konkurrenters produkter inom Sport Touring Radial-segmentet (Michelin Pilot Road 4, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Angel GT och Metzeler Roadtec Z8 MO). Testat av Motorrad Test Center ijanuari 2016 på uppdrag av Goodyear Dunlop. Däckstorlek 120/70ZR17 fram och 180/55ZR17 bak. Testmotorcykel: Yamaha FJR 1300A. Testningen genomfördes på testbanorna vid Goodyear Dunlops testanläggning i Mireval i Frankrike

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 66 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 49fabriker i 20 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera