Följ Goodyear Dunlop Sverige

Dunlop ser ökande segmentering av hypersportmarknaden.

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2017 07:30 CET

GP Racer D212
  • Dunlops portfölj helt uppdaterad för 2017
  • ’Ett däck för varje förare’ – säger Dunlop
  • SportSmart2 Max ersätter SportSmart2

Dunlop tar sig an hypersportmarknaden på ett nytt sätt genom att omdefiniera sitt sortiment baserat på målet: ’ett däck för varje förare’.

Dunlop har sett en ökande specialisering i den sportiga delen av marknaden, med förare som väljer däck med en särskild typ av körning i åtanke.

Den övergripande europeiska marknadstrenden har sett fortsatt försäljning av mångsidiga Sport Touring-motorcyklar, där Dunlop lanserade innovativa RoadSmart III förra året. Hypersportsektorn fortsätter att stiga och flera mycket fokuserade superbikes och sportmotorcyklar har nyligen lanserats – och Dunlop har utvecklat sitt sortiment baserat på köparnas specifika körbehov.

Dunlop har därför sett till att först förstå förarnas behov innan de utvecklat efterföljarna till de välansedda däcken SportSmart2, GP Racer D211 och GP Pro D212.

”Den här metoden med ’föraren först’ är framtagen för att ge kunderna större tydlighet och säkerställa att det helt nya sortimentet utvecklats för att matcha dagens och framtidens marknadstrender, snarare än att bara vara en simpel uppgradering av befintliga produkter”, uppger Andy Marfleet, marknadschef för Dunlop Motorcycle EMEA.

Professionella förare, erfarna banförare och vägförare

”Dunlops segmentering har resulterat i tre distinkta kategorier hypersportförare. Även om motorcyklarna i många fall är av samma modeller, så skiljer sig förarnas krav markant”, tillägger Marfleet.

Professionella förare

För den typ av förare som har teknisk support från racingteam och har en helt racingkonfigurerad sportmotorcykel håller Dunlop på att färdigställa efterföljaren till det legendariska Isle of Man TT-vinnande GP Pro D212. Ersättaren kommer att ha en mängd ny teknik och lanseras under hösten 2017.

Trackday-förare

För förare som har stora ambitioner på racingbanan, i den utsträckning att de kan använda däckvärmare och ha en baninriktad konfiguration på sin motorcykel, har Dunlop GP Racer-serien länge varit ett favoritval. Förra månaden började Dunlops nya GP Racer D212 att säljas i hela Europa efter den lyckade introduktionen under racingevenemang förra året.

Det första produktionsspecade GP Racer D212 användes i slutomgången av det franska Superbike-mästerskapet, och hjälpte Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) till seger i båda Supersport-loppen. Prototypdäck hade redan validerats i FIM Endurance World Championship.

GP Racer D212 introduceras med Dunlops senaste Heat Control-teknik (ingår i bakversionerna för endurance av 190/55ZR17 och 200/55ZR17) som ökar däckets motståndskraft mot slitage genom att tillåta en mycket stark och uthållig yttre gummiblandning, samtidigt som den ger grepp på racingnivå med värme som alstras av den mjukare basgummiblandningen.

Sporadiska Trackday-förare

Det här är det segment där Dunlop har lanserat det senaste Dunlop SportSmart2 Max. Det är den perfekta ersättaren för SportSmart2 och blandar teknik hämtad från Dunlops VM-vinnande enduroracingprogram med innovationer från revolutionerande RoadSmart III. Framdäcket har en helt ny konstruktion, medan bakdäcket har en revolutionerande ny gummiblandning som gör kontaktytan större så att greppet optimeras under våta och kalla förhållanden.

Nya SportSmart2 Max är framtaget för att tillgodose kräsna vägförare som använder sina motorcyklar under en mängd olika förhållanden. Jämfört med GP Pro- och GP Racer-produkterna har däcket ett brett användningsområde och kräver inte någon specialistkonfiguration för optimala prestanda. Den nya tekniken är även förtroendeingivande under kalla och våta väderförhållanden. Trots ett tydligt vägfokus är däcket väl lämpat för bankörning någon gång ibland.

Ett nytt och fräscht sortiment

”Även om namnen kan vara ganska lika sina föregångare, så har alla tre produkterna betydande ny teknik som har pådrivits av vår segmenteringsmetod med ’föraren först’. Vår förmåga att lansera tre nya hypersportdäck på ett år har i hög grad hjälpts av vår mycket omfattande testning och utveckling av ny teknik i FIM Endurance World Championship. Vi har nu ett däck för varje förare”, slår Marfleet fast.

Läs mer om Dunlop Europe på www.dunlopmotorcycle.se eller följ oss på Twitter @DunlopMoto och på Facebook: Dunlopsverige

Om Dunlop Europe

Dunlop är en världsledande tillverkare av högprestanda- och ultraprestandadäck med imponerande framgångar inom motorsport. Dunlop Europe är teknisk partner till Suzuki Endurance Race Team, Honda Racing och GMT94 Yamaha inom enduroracing, Kawasaki och Team HRC inom MXGP samt är officiell däckleverantör till FIM Moto2- och Moto3-VM.

Dunlop Europes omfattande racingerfarenhet har lett till nyskapande teknologi för däck som används för vardaglig körning.

Däck från Dunlop Europe satt på den motorcykel som vann det första mästerskapet i 500cc för motorcyklar 1949 och dominerade serien under de följande decennierna. År 1991 vann en motorcykel med däck från Dunlop Europe den första av tre World Superbike-titlar i följd. 2008 tog Marco Simoncelli hem Dunlop Europes tvåhundrade vinst i 250cc GP, en serie där Dunlop Europe vunnit 17 VM. 2010 blev Dunlop Europe exklusiv leverantör till Moto2, medan Moto3 följde 2012 och partnersamarbetet med Dorna om att fortsätta leveranserna till de båda största MotoGP-racen förnyades från och med 2015 och framåt.

Enduroracing har dominerats av Dunlop Europes team och förare, med tio Enduro VM-titlar av tolv sedan 2002, samtidigt som alla John McGuinness Isle of Man TT-vinster har skett med Dunlop Europe-däck. Dunlop Europe har vunnit alla tänkbara stora motorcykeltävlingar – från GP VM till Isle of Man TT, från World Superbike och Supersport till World Endurance, med liknande framgångar överlag inom motocross och andra off-road-mästerskap.

De senaste Dunlop Europe-vägdäcken monteras på motorcyklar från ledande tillverkare som Honda, Kawasaki, KTM, Ducati, Yamaha, Harley-Davidson och Suzuki.

. 

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera