Följ Goodyear Dunlop Sverige

Dunlop Sport Maxx Race 2 godkänt av Porsche för 911 GT3

Pressmeddelande   •   Mar 31, 2017 07:30 CEST

Dunlop Sport Maxx Race 2
  • Nästa generationen av Dunlop Sport Maxx Race-däck specifikt designade för nya Porsche 911 GT3
  • Sport Maxx Race 2 erbjuder utmärkt prestanda på torrt väglag för ultimata banorienterade bilar.

Dunlop presenterade nya Sport Maxx Race 2 på den internationella bilmässan i Genève. Efterföljaren till Sport Maxx Race har utvecklats tillsammans med Porsche för att uppfylla de stränga kraven för deras nya 911 GT3. Med den första generationen Sport Maxx Race-däck monterade på den föregående modellen av GT3, så fortsätter Dunlop att förse Porsche-bilar med specialistdäck.

”Vi är mycket glada över möjligheten att arbeta med teamet bakom Porsche 911 GT3”, säger Martijn de Jonge, Brand Director Consumer EMEA. ”Det gav oss möjlighet att leverera ett däck som perfekt överför bilens potential till prestanda på vägarna”.

Dunlop är redan meriterade med de senaste Porsche Motorsport-originalmonteringarna för ursprungliga 911 GT3, Cayman GT4 och 911 GT3 RS.

Som valet för FIA World Endurance och European Le Mans Series Champions 2016 har Dunlop spelat en nyckelroll i att leverera inspirerande banprestanda under några av de hårdaste motorsportevenemangen som 24-timmarsloppen i Le Mans och på Nürburgring. När Porsche valde Dunlop för att utveckla ett däck som skulle passa perfekt för deras senaste 911 GT3 ställdes två krav: att skapa ett däck med utmärkt väghållning på torra vägar och som kan leverera ultimata varvtider.

”Dunlop har utvecklat ett däck med enastående egenskaper som passar våra krav. Sport Maxx Race 2 har den prestanda som krävs på torra vägar och även i fråga om grepp och styrprecision”, säger Jan Frank på Porsche.

Ultimata varvtider

Dunlop är känt för sin erfarenhet inom GT3 och enduroracing, med fler segrar i 24-timmarsloppen i Le Mans och på Nürburgring än någon annan däcktillverkare, förlitade de sig på sin racingerfarenhet för att kunna leverera den prestanda som behövdes.

Nyckeln till att leverera ultimata varvtider är grepp och styrprecision. Genom att optimera däckets cirkelform har Dunlop kunnat balansera tryckfördelningen över dess fotavtryck, vilket ger föraren mer feedback samtidigt som kurvtagningen och styrprecisionen förbättras.

SportMaxx Race 2, som är inspirerat av de förstärkningsstrukturer som kan påträffas i naturen, har broar mellan spåren som stärker däckets styvhet. Denna ’LightWeight Reinforcement Structure Design’ gör det möjligt för ingenjörer att använda mindre gummi, vilket ger ett styvare och lättare däck samtidigt som totalvikten hålls på ett minimum.

Enastående egenskaper på torrt väglag

Nyutvecklade Sport Maxx Race 2 är gjort av en unik blandning som härstammar från motorsporten – ett avgörande element för att förbättra den högeffektiva körningen. Racingblandningen värms upp snabbare än normala blandningar. Detta förbättrar friktionen mellan däcket och vägen, vilket ger ytterst starkt grepp och långvarig, stabil prestanda vid körning av högprestandabilar.

Efter intensiv testning på Nordschleife i Tyskland och på Porsches testanläggning i Nardò, så godkändes Sport Maxx Race 2 för originalmontering på 911 GT3, Porsches banfokuserade bil för vägkörning som riktar sig till hängivna prestandaförare.

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 66 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 48 fabriker i 21 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera