Följ Goodyear Dunlop Sverige

Goodyear förser Jaguar Land Rover med originalutrustning för nya Jaguar F-Pace, Land Rover Discovery och Range Rover Velar

Pressmeddelande   •   Jul 10, 2017 07:30 CEST

Goodyear kan stolt meddela att Jaguar Land Rover har valt dem för att leverera originalutrustning till nya Jaguar F-PACE, Land Rover Discovery och Range Rover Velar.

Goodyear har utvecklat Eagle F1 Asymmetric SUV AT för både nya Jaguar F-PACE, varumärkets första SUV någonsin med enastående dynamik och design, och Range Rover Velar, som kombinerar elegant enkelhet med avancerad teknologi och ingenjörskonst.

Däcken bär den distinkta ”J LR”-märkningen som visar att de är godkända av Jaguar Land Rover för fordon med följande monteringar: 255/60R18 112W XL, 255/55R19 111W XL och 255/50R20 109W XL. Däcken har utvecklats av Goodyears ingenjörer för att uppfylla tillverkarens specifika krav på lågt rullmotstånd, låg vikt och hög offroadprestanda.

För nya Land Rover Discovery, en familje-SUV med enastående design, avancerad teknologi och otrolig mångsidighet, har Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV homologerats som originalutrustning i följande storlekar: 255/60R19 113W XL AT, 255/55R20 110W XL AT och 275/45R21 110W XL.

”Att designa och konstruera originalutrustning för de nya ikoniska Jaguar Land Rover-plattformarna visar än en gång Goodyears förmåga att förstå och implementera kraven från förstklassiga fordonstillverkare”, säger Nick Harley, Goodyears Managing Director OE Consumer i EMEA. ”Att leverera utrustning till Jaguar Land Rover har varit en långvarig framgång, som blir möjlig tack vare våra ingenjörers starka engagemang som gör att vi kan utveckla skräddarsydda däck som ger utmärkt effektivitet, prestanda och kvalitet för efterlängtade premium-SUV:ar som Jaguar F-PACE, Range Rover Velar och Land Rover Discovery."

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 66 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 48 fabriker i 21 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera