Följ Goodyear Dunlop Sverige

Goodyear lanserar ett nytt dubbat SUV-däck för norra Europas tuffaste vinterregioner

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2014 08:00 CEST

Avancerad dubbdäcksteknologi ger ökat väggrepp för kontroll på snö och is.

Goodyear lanserar sitt nya dubbdäck, UltraGrip Ice Arctic SUV. Däcket ingår i nästa generations dubbdäck med unik dubbdäcksteknologi speciellt framtagen för att möta det hårda och oförutsägbara klimatet i Europas nordligaste  regioner. Klimatet i dessa regioner präglas ofta av hårda vintrar, med temperaturer som ibland sjunker under -15 till -30°C en normal vinterdag. Dessutom leder den ökade mängden nederbörd och de minskade antalet soltimmar till en högre risk för fara på vägarna under vinterhalvåret.

Arktisk körteknologi
Goodyears Multicontrol Ice Technology innefattar en innovativ riktningsbestämd dubb, bredare dubbstift och optimerad fördelning av dubben. Den unika dubbformen medför styvhet till stiftet och har en bred bakkant utvecklad för effektiv inbromsning. En optimerad fördelning av dubbenbidrar till förbättrad stabilitet i väggreppet så väl som reducerat externt ljud under körning.

Eftersom vinterklimatet inte enbart karaktäriseras av is, så bygger utvecklingen av Goodyears UltraGrip Ice Arctic SUV också på optimal prestanda på snö och slask. Däcket har V-formade sajpningar och snöfångare i mönsterspåren. Den sågformade axeln på däckets slitbana fångar upp snö och däckets djupa mönsterspår underlättar däckets förmåga att frigöra sig från snö. Däckets djupa mönsterspår förbättrar däckets förmåga att även frigöra sig från slask och väta, vilket maximerar däckets grepp och motstånd mot vattenplaning.

Fortsatt ökad efterfrågan på SUV-däck
Goodyears senaste produkt bygger på en ökad efterfrågan på dubbade SUV-däck i regionen, vilket är ett resultat av ett ökat intresse hos konsumenten för den här typen av fordon. Färsk statistik från European Tire Manufacturer’s Association (ETRMA) visar på en förväntad årlig ökning på nio procent inom detta bilsegment fram till 2016 .

- Vi är stolta över att kunna lansera ett SUV-vinterdäck som klarar av de skiftande utmaningarna vinterklimatet bidrar till  i de här regionerna. Däcket ska klara av allt från slask och regn till speciellt extrema förhållanden som snö och is. Ett stabilt väggrepp är den viktigaste säkerhetsaspekten för nordiska bilförare, och bakom den avancerade teknologin i vårt nya Goodyear UltraGrip Ice Arctic SUV ligger hårt arbete och innovativ ingenjörskonst, säger Fabien Desarcon, Goodyears Produktchef EMEA för vinterdäck. 

Goodyears UltraGrip Ice Arctic SUV finns tillgängligt i 14 storlekar mellan 15- till 18 tum från och med maj 2014.

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 69 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 52 fabriker i 22 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera