Följ Goodyear Dunlop Sverige

Goodyear presenterar CityCube, ett unikt konceptdäck för Toyotas konceptbil i-TRIL

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2017 14:00 CET

Goodyear CityCube

Goodyear CityCube har sensorteknik och olika fram- och bakdäck för Toyotas innovativa konceptbil

Goodyear presenterar sitt senaste konceptdäck, Goodyear CityCube, framtaget för Toyotas konceptbil i-TRIL som avtäcktes på 2017 års upplaga av den internationella bilmässan i Genève.

Tack vare avancerad sensorteknik och ett unikt slitbanemönster kan CityCube identifiera en mängd olika vägförhållanden och överföra data till bilens avancerade kollisionsförhindrande system.

Toyota i-TRIL har vinklade framhjul, vilket fick Goodyears designers att hämta inspiration från motorcykeldäcks design. Resultatet är en unik konturform och olika fram- och bakdäck i form av ett Tall and Narrow-däck fram och en bredare, asymmetriskt design bak.

De vinklade framhjulen har Tall and Narrow-däck med omvänd riktning, inspirerade av motorcykeldäcks symmetriska design.

Det bidrar till säkrare körning och tränger undan vatten för det större bakdäcket så att greppet stärks.

Backdäcken har en asymmetrisk design med en mer solid innerdel för stabilare kurvtagning.

Goodyear har även introducerat en ny hologramtextur i designen, med toppmoderna tonade sidoväggsfärger som ger ett unikt, exklusivt och tilltalande utseende.

CityCube är specialframtaget för att uppfylla Toyotas högt ställda krav och är designat för att vara ytterst lätt med lågt rullmotstånd, vilket är en viktig egenskap för framtida elbilar. CityCube har även en minskad spårvolym, vilket ger högre miltal och reducerar ljudnivån som kan bidra till ett bättre stadsliv.

David Anckaert, vd för OE-produktutveckling för EMEA på Goodyear, kommenterar: "Vi är mycket glada över att få presentera det här innovativa konceptdäcket för Toyotas konceptbil i-TRIL. Goodyear visar återigen sin skicklighet när det gäller att utveckla speciallösningar åt biltillverkare. Vi strävar efter att hitta lösningar som möjliggör nya mobilitetstrender, som till exempel självkörande fordon och smarta städer".

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 66 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 48 fabriker i 21 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera