Följ Goodyear Dunlop Sverige

Goodyears Eagle F1 Asymmetric 3 SUV UHP-däck valt av Alfa Romeo för nya Stelvio

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2017 07:30 CEST

Goodyear meddelar att Eagle F1 Asymmetric 3 SUV UHP-däcket har valts som originalutrustning på nya Alfa Romeo Stelvio, den första SUV:n från den ikoniska italienska tillverkaren.

I enlighet med Alfa Romeos tradition av banbrytande design och avancerad teknologi kommer Stelvio att utrustas med Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV i storlekarna 235/65R17 104W, 235/60R18 103W och 235/55R19 101Y.

Alla däck kommer att vara märkta med AR för att indikera att de har godkänts av Alfa Romeo som originalutrustning för deras bilar.

För att ge Stelvio-förare en förstklassig körupplevelse har Goodyear utvecklat däcken med fokus på ultimat väghållningsprestanda under alla förhållanden. Aktiv bromsteknologi och en ny greppstärkande gummiblandning ger starkt grepp för korta bromssträckor och väghållning med hög prestanda på våta och torra vägar. En ny, lätt, förstärkt konstruktionsteknik ger ökad styrprecision och livslängd samt förbättrar väghållningen, kurvtagningen, slitaget på slitbanan och bränsleekonomin.

Med Eagle F1 Asymmetric 3 SUV kan nya Alfa Romeo Stelvio förlita sig på Goodyears senaste innovativa UHP-däck med enastående teknologi, som förbättrar den sportiga körglädjen och de unika känslorna som Alfa Romeo-andan ger.

”De faktum att Alfa Romeo har valt Goodyear som originalutrustning för sin första SUV bekräftar vår skicklighet när det gäller att utveckla specialdäck åt biltillverkares nya flaggskeppsfordon”, sade Nick Harley, Goodyears Managing Director OE Consumer i EMEA. ”För att uppfylla kraven från den här efterlängtade bilen måste vi leverera ett däck som gör det möjligt för Stelvio-föraren att både uppskatta fördelarna hos en SUV och kunna njuta fullt ut av Alfa Romeo-andan”.

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 66 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 48 fabriker i 21 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera