Följ Goodyear Dunlop Sverige

I tester har Dunlop SportSmart2 Max visat stort steg framåt i prestanda, grepp och väghållning

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2017 07:30 CET

Sportsmart2 Max
  • 8 % bättre bromsförmåga i kurvor på torrt väglag
  • 11 % bättre manövrering i låg hastighet
  • 22 % högre miltal

Dunlop visar imponerande resultat från de interna testerna av den innovativa ersättaren för SportSmart2 – Dunlop SportSmart2 Max.

Dunlops rigorösa testnings- och utvärderingsprocess har levererat ett rejält kliv framåt. Utvecklingsteamet fick målet att bibehålla samma enastående grepp som hos SportSmart2, men att sätta nya standarder i fråga om väghållning, miltal och manövrering.

Dunlops testningsprocess involverade fem olika sportmotorcyklar som delades mellan tre erfarna testförare. Förarna testade en rad olika prototypdäck och de subjektiva resultaten validerades mot företagets objektiva testdata.

Testresultaten visade en stor förbättring på flera fokusområden när SportSmart2 Max jämfördes med dess väl ansedda föregångare. Inte minst har det nya däcket 8 % bättre bromsförmåga i kurvor på torrt väglag.

SportSmart2 Max har även visat sig vara mycket mångsidigt. Samtliga testförare har rapporterat att däcket var mycket lättare att hantera i låg hastighet, vilket gör det enkelt och smidigt i stadstrafik, som komplement till dess imponerande prestanda i hög hastighet. Under testningen graderade förarna manövreringsförmågan till 11 % bättre än föregångaren.

Varaktiga prestanda

Den här konstruktionen reducerar däckdeformation som orsakas av centrifugalkrafter i höga hastigheter, i synnerhet i lutningsvinklar, och har bevisats förbättra framdäckets livslängd med fantastiska 25 %.*

*Dunlop Europas interna tester som jämför SportSmart2 Max med det ursprungliga Dunlop SportSmart2

Läs mer om Dunlop Europe på www.dunlopmotorcycle.se eller följ oss på Twitter @DunlopMoto och på Facebook: Dunlopsverige

Om Dunlop Europe

Dunlop är en världsledande tillverkare av högprestanda- och ultraprestandadäck med imponerande framgångar inom motorsport. Dunlop Europe är teknisk partner till Suzuki Endurance Race Team, Honda Racing och GMT94 Yamaha inom enduroracing, Kawasaki och Team HRC inom MXGP samt är officiell däckleverantör till FIM Moto2- och Moto3-VM.

Dunlop Europes omfattande racingerfarenhet har lett till nyskapande teknologi för däck som används för vardaglig körning.

Däck från Dunlop Europe satt på den motorcykel som vann det första mästerskapet i 500cc för motorcyklar 1949 och dominerade serien under de följande decennierna. År 1991 vann en motorcykel med däck från Dunlop Europe den första av tre World Superbike-titlar i följd. 2008 tog Marco Simoncelli hem Dunlop Europes tvåhundrade vinst i 250cc GP, en serie där Dunlop Europe vunnit 17 VM. 2010 blev Dunlop Europe exklusiv leverantör till Moto2, medan Moto3 följde 2012 och partnersamarbetet med Dorna om att fortsätta leveranserna till de båda största MotoGP-racen förnyades från och med 2015 och framåt.

Enduroracing har dominerats av Dunlop Europes team och förare, med tio Enduro VM-titlar av tolv sedan 2002, samtidigt som alla John McGuinness Isle of Man TT-vinster har skett med Dunlop Europe-däck. Dunlop Europe har vunnit alla tänkbara stora motorcykeltävlingar – från GP VM till Isle of Man TT, från World Superbike och Supersport till World Endurance, med liknande framgångar överlag inom motocross och andra off-road-mästerskap.

De senaste Dunlop Europe-vägdäcken monteras på motorcyklar från ledande tillverkare som Honda, Kawasaki, KTM, Ducati, Yamaha, Harley-Davidson och Suzuki.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera