Följ Goodyear Dunlop Sverige

Krone godkänner de nya vinterdäcken Goodyear ULTRA GRIP MAX T för sina trailrar

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2015 10:00 CEST

Bryssel, 16 oktober 2015 – Krone är den första trailertillverkaren som erbjuder Goodyears nya vintertrailerdäck som originalutrustning. Den kända tillverkaren har godkänt Goodyear ULTRA GRIP MAX T i dimensionerna 385/65R22.5 och 385/55R22.5 för trailrar som ska användas under svåra vinterförhållanden.

”Vi är väldigt glada över att Krone har blivit den första trailertillverkaren som godkänner våra nya ULTRA GRIP MAX T-vintertrailerdäck”, säger Peter Platje, Director OE Sales Truck Tires Goodyear Dunlop EMEA. ”De utmärkta vinterprestanda som våra nya Goodyear ULTRA GRIP MAX-däck ger hjälper fordon att köra under svåra vinterförhållanden.”

Den nya vinterdäcksserien för lastbilar ULTRA GRIP MAX ger upp till 40 % bättre grepp på snö med halvslitna däck och upp till 15 % längre körsträcka . Styrdäcket ULTRA GRIP MAX S och drivdäcket ULTRA GRIP MAX D är vinterdäck särskilt avsedda för lastbilar och de är båda märkta med den officiella 3PMSF-symbolen (3-Peak-Mountain-Snowflake) för vinterdäck och M+S-symbolen. Även när drivdäcken är 50 % slitna uppfyller de kraven för 3PMSF-märkningen. Tack vare den här speciella egenskapen ser Goodyears nya vinterdäcksserie för lastbilar till att lastbilarna kommer fram, vilket ger både förare och åkerier sinnesro.

Trailerdäcket ULTRA GRIP MAX T har utvecklats för att klara tuffa vinterförhållanden och har även både 3PMSF-märkningen och M+S-symbolen. Fullständiga specifikationer för de däck som monteras av Krone är 385/65R22.5 160 K 158 L och 385/55R22.5 160 K 158 L.

Goodyear är ett av världens största däckföretag. Företaget har cirka 67 000 anställda och tillverkning på fler än 50 anläggningar i 22 länder över hela världen. På dess två innovationscenter i Akron, Ohio och Colmar-Berg, Luxemburg utvecklas toppmoderna produkter och tjänster som sätter branschstandarden för teknik och prestanda.

I Goodyear Dunlop Europes däcksortiment för kommersiella fordon och bussar finns över 400 olika däck i drygt 55 dimensioner. Många världsledande tillverkare av kommersiella fordon monterar däck från Goodyear som standard, bland andra DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania och Volvo. Goodyear levererar dessutom däck till alla större trailertillverkare. Med Fleet First, som innefattar servicenätverket TruckForce, vägassistanstjänsten ServiceLine 24h, det webbaserade hanteringssystemet FleetOnlineSolutions och Goodyear Retread Technologies, erbjuder Goodyear ett av de bredaste utbuden av servicetjänster i branschen.

Gå in på www.goodyear.com för mer information om Goodyear och dess produkter.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera