Följ Goodyear Dunlop Sverige

NYHET: Dunlop SP IceSport - Ett nytt odubbat prestandadäck för tufft nordiskt vinterväglag

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2011 14:48 CEST

Dunlops senaste generation av vinterdäck har utökats med ett nytt odubbat prestandadäck, särskilt utvecklat för nordiska förhållanden. Dunlop SP IceSport klarar av de allra tuffaste vinterväglagen genom att kombinera flera testvinnande teknologier. Med Dunlops beprövade vinterdäcksteknologi i kombination med en speciellt anpassade gummiblandningar och däckmönster, levererar SP IceSport både prestanda och körglädje på is och snö liksom på torra och våta vintervägar.

SP IceSport är det senaste innovativa tillskottet i Dunlops nya utbud av vinterdäck. Det är ett odubbat däck speciellt utvecklat för att klara av Nordens varierande och ibland svåra vägförhållanden. SP IceSport har kör- och bromsegenskaper som ger god kontroll på alla vinterväglag, samtidigt som det ökar förarens körglädje. Däcket passar lika bra i städer, där vägförhållandena kan variera från snöigt och isigt till vått och torrt, som på landsbygden där vintern ofta är kall med mycket snö och is på vägarna.

I det nya odubbade nordiska vinterdäcket SP IceSport kombinerar Dunlop flera av sina vinnande koncept och unika teknologier, som IceGrip-tekniken med tredimensionella sammankopplade mönsterskärningar, en särskild gummiblandning för nordiskt klimat och en teknologi som ger hög prestanda i väggreppet.

Ice Grip-teknik för maximerat grepp

En av de viktigaste faktorerna för att ge både hög säkerhet och en känsla av körglädje vid bilkörning på snö och is är mönsterskärningarna. Ice Grip-tekniken maximerarar greppet i alla riktningar. Den består av tredimensionella klackar som kopplas samman genom så kallad våffelteknik på däckets båda skuldror och en klassisk sicksackmönsterskärning i mitten av däcket. Det skapar balans och stabilitet i körningen, vilket är grunden för såväl säkerhet och prestanda som körglädje.

Den tredimensionella mönsterskärningen är en beprövad teknik som ger bra grepp, vilket är en klar fördel i vinterförhållanden. I IceGrip består det dels av många lameller (för lägre hastigheter) och av ett mönster med få lameller som ger bättre grepp på torra vägar (för högre hastigheter).

Nordisk gummiblandning som anpassar sig i låga temperaturer

Det odubbade däcket ger ett maximalt grepp på vintervägar, bland annat tack vare det specialanpassade gummit. Gummiblandningen, som är särskilt utvecklad för ett kallt nordiskt klimat, är den senaste generationen av Dunlops gummiblandningar för låga vintertemperaturer. Det som karaktäriserar gummiblandningen i SP IceSport är att det håller sig mjukt och rörligt utan att försämra övriga prestandaområden. Det har Dunlop lyckats med genom en blandning av speciellt anpassade polymerer, silika och svart kol.

Prestandateknik för ökad körglädje

I likhet med alla Dunlop-däck är det nya odubbade SP IceSport utformat för att ge föraren en stimulerande körupplevelse och bättre kontroll. Designen på stommen är utformad med teknologin för högprestandadäck, och är direkt tagen från det nya Dunlop WinterSport 4D-däcket. Det ger respons och hög prestanda både vid körning och vid inbromsning på vintervägar i nordiska förhållanden.

Riktad design

Dunlop SP IceSport är konstruerad med rullriktning, vilket är en däckdesign som motverkar vattenplaning och som effektivt för bort vatten och slask från däcket. Dunlop SP IceSport är framtaget för bilförare som föredrar odubbade däck. Det nya interdäcket bibehåller både hög säkerhet och körglädje, vilket ger en kombination av kontrollerad väghållning, bra bromsprestanda och lika lätthanterliga egenskaper vid körning på is och snö som på våta och torra vägar.

– Det här är det bästa vinterdäcket Dunlop har gjort för nordiska vinterförhållanden. Däcket ger den körglädje som Dunlop är kända för kombinerat med bättre kontroll och prestanda i hårda vinterförhållanden. Enligt våra egna tester överträffar resultaten för Dunlop SP IceSport konkurrenternas däck, säger Magnus Lord-Arenander, produktspecialist på Goodyear Dunlop Nordic.

SP IceSport har testats grundligt internt av Dunlop på alla typer av vinterväglag och fick höga betyg i alla olika vinterförhållanden, inte minst när det gällde bromsförmåga på is och köregenskaper. Däcket har dessutom en stark konkurrensfördel på torrt underlag, tack vare sitt teknologiarv från WinterSport 4D.

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 140 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 70 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 60 fabriker i 25 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Samt Fulda, Sava, Kelly och Debica.

För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera