Följ Goodyear Dunlop Sverige

Sava utökar sitt utbud av SUV-vinterdäck med splitternya Eskimo SUV 2

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2017 07:03 CEST

Sava Eskimo SUV 2

Sava har nöjet att lansera Eskimo SUV 2 – den senaste produkten i sortimentet av SUV-vinterdäck för europeiska vintervägar. Sava Eskimo SUV 2 är ett högpresterande SUV-vinterdäck som ger utmärkt kontroll på snö och is. Lanseringen av det nya däcket är Savas svar på SUV-fordonens växande popularitet. Däcksegmentet SUV (Sports Utility Vehicle) har ökat från 8 % år 2012 till 10 % 20161.

Eskimo SUV 2 är särskilt utformat för att erbjuda exceptionell manövreringsförmåga på snö och optimerad bromsning för SUV:ar. Det skänker sinnesfrid under Europas kalla vintrar. Med fem tillgängliga däckstorlekar garanterar däcket hög marknadstäckning med låg komplexitet. Det europeiska kvalitetsmärket har ett pris som är skonsamt mot konsumenternas plånböcker.

Egenskaper och fördelar

Athletic Rib-designen tillhandahåller en bättre styrförmåga. Samtidigt minskar den optimerade formen på mittribban bullret på torra vägar, utan att kompromissa med väghållningen under vinterförhållanden.

MRT-däckkonturen ger ett långt och brett avtryck som resulterar i en jämn tryckfördelning mellan däcket och vägen. Det säkerställer bättre kontroll och ger en stor kontaktyta på istäckta vägar.

De solida klackarna hos Sava Eskimo SUV 2 är optimerade för SUV:ar och ger exceptionell bromsning och manövreringsförmåga på snö. Klackarna tillåter starkare kanter som förbättrar kraftöverföringen på snötäckta vägar.

De runtomgående spåren är optimalt positionerade för att snabbt absorbera och dränera vatten från slitbanan, vilket ger ett utmärkt grepp på våta vägar.

Eskimo SUV 2 finns i 5 storlekar:

Tillgängliga från och med 1 maj 2017Populära monteringar (inklusive men inte
begränsat till)
235/65R17 108 H XLVolvo XC60, Volvo XC90, Audi Q5, VW
Touareg
255/55R18 109 H XLVW Touareg, BMW X5, Audi Q7, MB M-class
235/60R18 107 H XLVolvo XC60, Volvo XC90, Audi Q5
235/55R17 103 H XLVW Tiguan, Audi Q3, Ford Kuga
225/65R17 106 H XLToyota RAV4, Honda CR-V, Mazda CX-5

Om Sava
Sava är ett ledande varumärke i Goodyears produktportfölj och ett av de mest kända varumärkena i centrala och sydöstra Europa. Varumärket kommer från Slovenien, där Goodyear har en stor produktionsanläggning och erbjuder ett stort utbud av däck för såväl kommersiella fordon som personbilar. Sava-däcken säljs i hela Europa och exporteras till andra delar av världen. När kunderna köper Sava-däck får de europeiska kvalitetsprodukter med teknik från Goodyear.

Du hittar mer information om Sava på www.sava-tires.com.

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. Goodyear Dunlop Nordic innefattar varumärkena Goodyear -  ett av världens största däckföretag med omkring 65 000 anställda och tillverkar sina produkter i mer än 47 fabriker i 21 länder över hela världen, Dunlop - en av världens ledande tillverkare av hög- och ultrahögprestandadäck med en imponerande framgångshistoria inom motorsport. Dunlops omfattande tävlingsverksamhet har lett till nyskapande däckteknologier för vardagsbilisten. Även varumärkena Fulda, Sava, Kelly och Debica ingår i Goodyear Dunlop Nordics produktportfölj.


För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.se For mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera